Alejandra - Docente in Amsterdam

Welkom op mijn pagina van positief en ontspannen bevallen.  En super dat je zwanger bent en fijn dat je op zoek bent naar een positieve mindset. Mijn naam is Alejandra Alarcón en ik kom oorspronkelijk uit Chili. Maar Nederland, waar ik al lang woon, beschouw ik als mijn thuis, waar ik met mijn gezin met veel plezier leef en werk. Ik ben mama van twee heerlijke meiden, aan wie ik te danken heb dat ik een transformatie heb gehad van iemand die zwanger is tot barende oervrouw. En wat is dat een bijzondere, spannende, positieve en wonderbaarlijke ervaring geweest. Zoals de verbazing over hoe extreem de grenzen zijn die het lichaam van een vrouw aan kan. Door deze ervaringen en mijn positieve houding heb ik besloten om er mijn werk van te maken. Wat mijn passie is, is tegelijkertijd mijn missie geworden. Ik haal mijn inspiratie uit mijn eigen leven en ervaringen.

Mogelijk tot snel. Boek hieronder je cursus in Amsterdam.

Boek nu een cursus bij AlejandraBoek een prive cursus bij Alejandra

Heb je vragen aan Alejandra?

alejandra@positiefenontspannenbevallen.nl

of bel: 06 3816 4042

Feedback van stellen

Alle cursussen zijn inclusief:

  • Fijne cursus voor 2 personen
  • Praktisch oefenboek
  • 5 positieve mindset luistersessies
  • Online cursusmateriaal
  • Geboorteplan en oefentabel
  • Eboek Positief & Ontspannen Bevallen
  • Les van gecertificeerd Docente

Boek hier nu!

Boek nu deze praktische 1-daagse cursus, bereidt je samen heerlijk voor!

Schrijf je nu in

Prijs: € 269 all-in

Cursus voor 2 personen inclusief 5 Positieve Mindset luistersessies, oefenboek, Eboek en extra support in geval van dreigende inleiding of stuitligging.

Tijden: 10.00 – 17.30 uur

Locatie informatie

Locatie Amsterdam

Positief en ontspannen bevallen bij Stralende Mama
Stralende Mama
Ooster Ringdijk 2
1098 TW te Watergraafsmeer Amsterdam

(Beperkt gratis parkeren)

Locatie Amsterdam - Stralende Mama

Meer info over docente Alejandra

Een stukje over mijn eerste zwangerschap, met 34 weken kreeg ik te horen dat ik medisch was geworden. Mijn droombevalling in een geboorte bad ging in rook op. Ik moest toen drie weken in het ziekenhuis blijven. Met deze, uit noodzaak geboren, rust die ik kreeg, ben ik mij zowel mentaal als lichamelijk gaan voorbereiden op de bevalling. Ik besefte al snel dat ik anders moest gaan denken, voelen en doen. En dus de ontspanning opzoeken en positiever gaan zijn in mijn zwangerschap. Dus mentaal er anders in staan. Anders dan wat de gebruikelijke regels en boeken adviseren. Anders op een dieper, spiritueel niveau.

Ik paste diverse ‘mind tools’ toe om mij voor te bereiden op de bevalling. Het was spannend, maar dan wel prettig spannend. Ondanks het feit dat ik zou worden ingeleid met 37 weken, wist ik dat mijn dochter op natuurlijke wijze ter wereld zou komen. Ik focuste me op het gegeven dat mijn dochter eerder zou komen. De rust die ik kreeg in het ziekenhuis heb ik met beide handen aangepakt. Ik heb daar geleerd om los te laten, geduld te hebben en vertrouwen te hebben in mijn lichaam en op de natuur.

Deze diepe, rijke ervaring heeft mij naar een hoger niveau getild. Een grensverleggend niveau waarin ik meer aankon dan ik ooit had verwacht. Deze “vrouwelijke empowerment” bezit naar mijn mening elke vrouw. Er is alleen hulp bij nodig om die innerlijke power te vinden. Om de vrouw weer in haar kracht te laten staan en om een rotsvast vertrouwen te hebben in wat er gaat gebeuren, om te vertrouwen op de oervrouw in elke vrouw.

Na een vlotte, natuurlijke bevalling, begon mijn reis en vond ik bevestiging in wat ik wilde gaan leren. En zocht naar een opleiding waarbij ik de positieve mindset en ontspanning kon overbrengen.

Vervolgens heb ik de opleiding Zwangerschapsyoga Docente, Doula-begeleiding gevolgd. En nu ondersteun ik ook ouders om van hun ballast af te komen. Dus op celniveau op te schonen. Het is een prachtige techniek om patronen te doorbreken om niet weer door te geven aan de volgende generatie.

Daarnaast zijn wij vrouwen gemaakt om leven te creëren. Een gegeven feit. Maar door alles wat wij, in deze huidige wereld, gehoord, gezien en wellicht ervaren hebben, ben ik erachter gekomen dat veel vrouwen deze oerkracht zijn vergeten. Of niet precies weten hoe ze die kunnen toepassen. Ik blijf het een zegen vinden om te leren en mijn missie te blijven uitoefenen.

Lieve groet,

Stralende Mama

Alejandra Alarcón